Vi på Vasetstølen ønsker våre gjester velkommen til vårt unike tun med bygninger fra 1700 og 1800 tallet. Vasetstølen ligger på 830 moh. på Vaset Vestre Slidre kommune i Valdres. Vi har åpent hele året.

Vasetstølen har eksistert siden 1990, da kunne vi ønske våre første gjester velkommen til vårt unike og flotte tun med bygninger fra 1700 og 1800 tallet. Her tilbyr vi hjemmelaget god tradisjonsmat.

Min mor Magnhild Sveine drev Vasetstølen de første årene, ho hadde god erfaring med turister og mat, for sammen med min far Knut Sveine hadde de bygd opp og drevet Gomobu Fjellstue siden 1970.

1996 tok, jeg, Liv Mari og Gullik Skrindsrud over driften av Vasetstølen. Vi hadde begge vært med fra starten, Gullik som er byggmester hadde jobben med å sette opp igjen de gamle tømmer-bygningene som alle er hentet fra Valdres. Det vart etter hvert også satt opp 8 hytter for utleie.

På Vasetstølen har vi mye besøk, både lokale og tilreisende som vil kjøpe seg et god måltid eller komme innom for en kaffe og vaffel. Vi har også mange grupper fra inn og utland som bestiller lunsj/middag, tradisjonsmat som «Majel» vår kjøttsuppe, og rømmegrøt med spekemat er en vinner.

Vi arrangerer også mange selskap som bryllup, konfirmasjon, bursdager m.m.

Liv Mari styrer selv kjøkkenet og tilbyr mest lokal produsert mat som blir tilberedt fra bunnen av med ferske gode råvarer.

I 2010 hadde vi Kongen og Dronningen på offentlig lunsj med 60 gjester til bords, det var underholdning på tunet, og ca. 750 personer hadde møtt opp for å ta del i begivenheten. Det var en stor opplevelse for oss som vertskap.

 

 

Jul 2010 106

Vi ønsker dere velkommen til Vasetstølen!